Широкий сортамент металопрокату і його види

травень 31, 2019 | Перегляди: 990 |
Металопрокат на сьогодні є досить затребуваним і популярним видом сировини. Він застосовується під час будівництва різних конструкцій і споруд, використовується в машинобудуванні.
 
металлопрокат в ЮТМК

До основного виду сортаменту металопрокату можна віднести:

Листовий прокат

За методом обробки буває гарячекатаних або холоднотянутым. Використовують для досягнення збірних і зварних металевих споруд, що застосовуються в різних промислових областях. До виду відносяться рифлені листи, металеві стрічки.

Сортовий прокат

За допомогою поздовжньої прокатки отримують різні профілі. Застосовують для виготовлення осей, втулок та інших деталей, необхідних при машинобудуванні та будівництві. Особливо затребуваною є арматура

Труба

Найбільш затребуваний вид металопрокату. Труби можуть бути газопровідні, электросварными, квадратними, прямокутними, які використовуються при будівництві каркасних і металевих конструкцій.

Одним з найпоширеніших і затребуваних видів сортового прокату є арматура. Про неї і хотілося б розповісти більш докладніше. Її основне застосування-будівництво і промисловість. Часом арматура повинна виконувати прямо протилежні завдання. Цим і пояснюється величезна кількість різних видів арматури. Хоч на перший погляд все прутки схожі між собою, необхідно вміти правильно розбиратися в їх характеристиках і вибирати той вид арматури, який призначений для цього виду робіт. 

За технологією виготовлення арматуру прийнято розділяти на гарячекатану, холоднокатану і холоднодеформовану. 

За зовнішніми характеристиками або профілем виділяють гладку і рифлену арматуру. Гладка має маркування А1, а рифлена - А2, А3, А4 і А5 відповідно.

Існує три основних типи профілю (рифлення): кільцевий, серповидний і змішаний. Кільцевий профіль був дуже популярний в радянські часи, тому випускається багатьма заводами досі. Його західним аналогом вважається серповидний. Саме він передбачається сучасною проектною документацією. Змішаний профіль являє собою комбінацію перших двох. Він забезпечує максимальну жорсткість прутків, тому така арматура належить до найвищого класу міцності і має маркування А500. 

Так само арматура може бути напруженою і ненапружуваною. Ця характеристика відображає експлуатаційні якості. При використанні напружуваної арматури, каркас, перш ніж залити бетоном сильно розтягують, а після того, як бетонна суміш повністю висохне, відпускають. Стискаючись, арматура додатково стягує і зміцнює бетонну конструкцію. 

Існують деякі рекомендації щодо орієнтації арматурних прутів в каркасі. Їх прийнято розділяти на поперечні і поздовжні. Так, гладку арматуру А1 не рекомендує розташовувати поздовжньо — це значно послабить конструкцію. Арматуру цього типу заборонено закріплювати за допомогою зварювання. 

Додаткову інформацію про конкретний тип арматури можна дізнатися з маркування. Потрібно тільки правильно вміти її читати. Так, буква А означає, що прутки зроблені гарячекатаним способом , в-характеристика для холоднодеформованої сталі, а к — для холоднокатаної. Присутність у маркуванні букви свідчить про те, що арматуру можна піддавати обробці зварюванням, а буква К, що стоїть після цифрового коду, означає, що сталь стійка до корозії.

Металобаза у Києві- центральний офіс бульвар Верховної Ради, 34, Київ, Україна

Міський

Мобільний

Металобаза у Полтаві Полтава, вул. Ковпака 37

Мобільний

Металобаза у Дніпрі Дніпропетровськ, просп. Богдана Хмельницького 122

Міський

Мобільний

Склад металопрокату у Києві вулиця Будіндустрії 7, Київ

Мобільний

Металобаза у Борисполі вулиця Глібова 7, Бориспіль, Київська область

Мобільний

Металобаза в Чернівці: профільні, зварні, безшовні, котельні труби вулиця Осіння, 2А, Чернівці, Чернівецька область, Україна, 58000

Мобільний

Металлобаза в Запоріжжі Крива бухта 2 , Запоріжжя, Запорізька область, Україна

Мобільний

Металлобаза в Херсоні Херсон, Херсонська область, Україна николаевское шоссе 5 км

Мобільний

Металобаза в Одесі Одесса, Одесская область, Украина

Мобільний

Металобаза в Черкасах Черкассы, Черкасская область, Украина

Мобільний

Металобаза в Лодзь Traktorowa 23A, Лодзь, Польша

Мобільний

E-mail