Технологія виготовлення поковок

Листопад 15, 2017 | Перегляди: 1664 |

Чорнова заготовка, виготовлена ​​методом штампування або пресової (молотовий) кування, називається поковкою. Особливістю таких заготовок є максимальна відповідність їх габаритів і форми необхідним деталей. Завдяки цьому при виробництві запчастин з поковок вдається звести до мінімуму витрати матеріалу, а також істотно спростити процес металообробки, що і є головною перевагою даного виду металопрокату.

технологія виготовлення поковки виготовлення поковки 

отримання поковки метод отримання поковки 

поковка виготовляємо

Виробництво штампованих поковок

Як вже зазначалося вище, існують 2 основних способи виробництва поковок - штампування і кування. У свою чергу, штампування буває гарячої і холодної. У першому випадку сировинну заготовку спочатку піддають нагріванню, після чого за допомогою преса надають їй потрібну форму. У другому - процес штампування здійснюється без попередньої термообробки.

Штампування має кілька переваг у порівнянні з куванням.

  • Більш висока якість поверхні поковок. Таким чином знижуються стружкові відходи при подальшій обробці деталей.
  • Метод штампування дозволяє отримати більш складні деталі, з розташованими в різних площинах поверхнями.
  • Збільшена продуктивність. Завдяки високій швидкості виготовлення поковки можливо виробництво великих обсягів металопрокату в стислі терміни.

Виготовлення поковок методом молотовий кування

Даний спосіб виробництва має на увазі вплив на заготовку багатотонних поковочних пресів, молотів, кувалд, які і надають їй необхідну форму. Незважаючи на те, що метод кування не дозволяє отримати настільки точне виріб, як при штампуванні, в ряді випадків він буває більш доцільним. Справа в тому, що в процесі термічної і механічної (ударної) обробки металу йому надаються деякі специфічні характеристики, такі як висока пластичність, еластичність, міцність, стійкість до зношування і ін.

Таким чином, процес кування більш ефективний в тих випадках, коли потрібне отримання одиничних виробів зі специфічними властивостями. При цьому не висуваються високі вимоги до точності поверхні (втім, цей показник в подальшому можна виправити в процесі металообробки).

Також слід зазначити і специфіку виготовлення різних видів поковок. Залежно від їх подальшого застосування, виробник може налагодити абсолютно унікальний технологічний процес. Через це вартість готового виробу в кожному випадку розраховується індивідуально.

В Україні виробництвом поковок займається ряд підприємств, серед яких «Новокраматорський машинобудівний завод» (НКМЗ, м Краматорськ, Донецька обл.), «Бонус» (м Дніпро), «ПрессТехМаш» (м Дніпро), «Лозовський ковальсько-механічний завод »(ЛКМЗ, м.Лозова, Харківська обл.) та ін.

 виготовлення кованого круга ковка круг 

кований круг виготовлення виготовленння кованого круга

Замовити якісні поковки провідних вітчизняних виробників ви можете в компанії «ЮТМК». Ми гарантуємо доступні ціни, а також оперативну поставку металопрокату в будь-який регіон нашої країни!


Металобаза у Києві- центральний офіс бульвар Верховної Ради, 34, Київ, Україна

Міський

Мобільний

Металобаза у Полтаві Полтава, вул. Ковпака 37

Мобільний

Металобаза у Дніпрі Дніпропетровськ, просп. Богдана Хмельницького 122

Міський

Мобільний

Склад металопрокату у Києві вулиця Будіндустрії 7, Київ

Мобільний

Металобаза у Борисполі вулиця Глібова 7, Бориспіль, Київська область

Мобільний

Металобаза в Чернівці: профільні, зварні, безшовні, котельні труби вулиця Осіння, 2А, Чернівці, Чернівецька область, Україна, 58000

Мобільний

Металлобаза в Запоріжжі Крива бухта 2 , Запоріжжя, Запорізька область, Україна

Мобільний

Металлобаза в Херсоні Херсон, Херсонська область, Україна николаевское шоссе 5 км

Мобільний

Металобаза в Одесі Одесса, Одесская область, Украина

Мобільний

Металобаза в Черкасах Черкассы, Черкасская область, Украина

Мобільний

Металобаза в Лодзь Traktorowa 23A, Лодзь, Польша

Мобільний

E-mail