Види та типи поковок

січень 26, 2018 | Перегляди: 1787 |

Поковки - це чорнові заготовки, з яких згодом методами попередньої і остаточної металообробки виготовляють різні деталі. Переваги кованого металопрокату: доступна вартість і максимальна відповідність габаритів і форм необхідному виробу. Завдяки тому, що поковка в точності відповідає деталі-прототипу, її обробка спрощена, а стружкові витрати при цьому зведені до мінімуму.

Якими бувають поковки?

Перш за все, даний тип металопрокату розрізняють за профілем: вони бувають круглими і прямокутними (найчастіше - квадратними). Саме широке застосування отримали круглі заготовки, саме з них виробляється велика частина деталей і конструкцій.

За способом виробництва поковки класифікують наступним чином:

  • виготовлені методом вільного кування;
  • штамповані.

Перші більш доступні за вартістю, при їх виробництві виробу поступово надають необхідну форму за допомогою кування. При штампуванні деталь відразу ж набуває свою форму під впливом штампувального преса. Такі вироби характеризуються максимальною точністю і високою якістю поверхні.

Найбільш велика класифікація поковок - за типом і марок сталей, з яких вони виготовлені.

  • Вуглецеві заготовки застосовуються для виробництва особливо міцних деталей.
  • Леговані поковки виробляють з легованих марок сталі, вони можуть мати різні специфічні характеристики - високу міцність, стійкість до зношування, еластичність, жароміцність і т. Д.
  • Заготовки з інструментальних сталей застосовуються для виготовлення різного устаткування і інструментів: фрез, ризиків, штампів та ін.
  • Поковки з нержавійки характеризуються високу корозійну стійкість. З них роблять деталі, які будуть функціонувати у вологому або агресивному середовищі.

Виробництво і сортамент кованого металопрокату в нашій країні регламентується кількома основними стандартами: ГОСТ 8479-70 «Поковки з конструкційної вуглецевої і легованої сталі» і ГОСТ 7505-89 «Кування сталеві штамповані». Крім того, нержавіючий кований прокат описаний в ГОСТ 25054-81 «Поковки з корозійностійких сталей і сплавів», а ГОСТ 7829-70 регламентує виробництво кованих заготовок на спеціальних молотових агрегатах.


Металобаза у Києві- центральний офіс бульвар Верховної Ради, 34, Київ, Україна

Міський

Мобільний

Металобаза у Полтаві Полтава, вул. Ковпака 37

Мобільний

Металобаза у Дніпрі Дніпропетровськ, просп. Богдана Хмельницького 122

Міський

Мобільний

Склад металопрокату у Києві вулиця Будіндустрії 7, Київ

Мобільний

Металобаза у Борисполі вулиця Глібова 7, Бориспіль, Київська область

Мобільний

Металобаза в Чернівці: профільні, зварні, безшовні, котельні труби вулиця Осіння, 2А, Чернівці, Чернівецька область, Україна, 58000

Мобільний

Металлобаза в Запоріжжі Крива бухта 2 , Запоріжжя, Запорізька область, Україна

Мобільний

Металлобаза в Херсоні Херсон, Херсонська область, Україна николаевское шоссе 5 км

Мобільний

Металобаза в Одесі Одесса, Одесская область, Украина

Мобільний

Металобаза в Черкасах Черкассы, Черкасская область, Украина

Мобільний

Металобаза в Лодзь Traktorowa 23A, Лодзь, Польша

Мобільний

E-mail